Blogindlæg 22. marts 2020

Sigurds blog

Tænk, at der skulle en coronavirus til, før jeg sprang ud som blogger. Ugen her har virkelig været speciel: Jeg skulle have spillet ikke færre end 25 koncerter rundt i hele Danmark, især i Jylland, i forbindelse med 100 års fejringen for Genforeningen. I forrige uge skulle jeg have spillet tre koncerter med Copenhagen Phil, med 200 korbørn, 100 børnemusikere og tusindvis af publikummer. Alt er aflyst. Nu sidder vi alle herhjemme, og selv om det er en kærkommen lejlighed til at komme tæt på familien, så er det alligevel utrolig underligt. Vi mennesker har det med gerne at ville være i kontrol over livet, men nogle gange tager det bare en drejning, ingen kunne have forudset. Sådan gik et også med corona virus. Mange sidder med en mærkelig tom fornemmelse, ikke mindst os, der lever af at samle og glæde folk i store forsamlinger. Personligt elsker jeg at være tæt på folk, uddele håndtryk og knus, og det er en svær øvelse pludselig at skulle holde afstand og nærmest omgås andre med en form for mistanke. Heldigvis står vi danskere sammen i sådan en situation. Hvor er det smukt, at danskerne synger fællessange ud ad vinduerne og fra altanerne, og hvor er det fint med alle de tiltag, der pludselig er for at hjælpe hinanden.

”Danmark er et fællesskab,” sagde en af partilederne for nylig. Det er smukt sagt. Lad os stå sammen – ved at holde afstand. Imens er jeg stille og roligt gået i gang med at opdatere min danmarkshistorie med et nyt kapitel om 2010’erne. Det er sjovt at skrive om Donald Trump, som ville købe Grønland, om el-cykler og el-løbehjul – og selvfølgelig Britta, som højt og flot blæste på netop det vigtige fællesskab, vi har, og som vi sammen skal værne om. Den nye opdaterede udgave udkommer til efteråret. I mellemtiden sender jeg mine varmeste og bedste hilsner ud til alle, ikke mindst alle dem, jeg skulle have optrådt for og sammen med i disse uger. Jeg glæder mig, til vi kan ses igen, for heldigvis er vi netop nu i gang med at finde erstatningsdatoer for alle koncerterne. Til den tid får ”Genforeningen” en helt ny mening for mig – nemlig genforeningen med alle jer derude, som jeg glæder mig så meget til at optræde for og med. Pas nu på hinanden så længe. Hold afstand, og bær over med hinanden i en svær tid. Vi kommer ud på den anden side, det er jeg sikker på, og det glæder jeg mig til!

Stort blog-knus til jer alle!

Sigurd Barrett

  1. marts 2020.