Sigurds Bjørnetime

Sigurd Barrett fejrede i 2018, at det er 20 år siden, at det første ’Sigurds Bjørnetime-program løb over skærmen på DR1. Sigurd’s Bjørnetrio er musikalsk underholdning for børn i alle aldre der igennem musikken bliver aktiveret i et helt fantastisk show som først og fremmest tager sit udgangspunkt i programmerne Sigurds Bjørnetime, der på 20. år kører over skærmen med jævne mellemrum på DR1, samt de 3 CD’er af samme navn, som det er blevet til i årernes løb, der indeholder de populære sange fra TV.

Med sig på scenen har Sigurd Barrett som altid sin trofaste følgesvend, Bjørnen Bjørn. Sigurd Barrett er kendt for sit store musikalske og komiske talent der i den grad kommer udover scenekanten.

SIGURD BARRETT Forfatter, komponist, projektleder og tv-vært. Født 20.1.1967.

Musisk studentereksamen i 1985fra Viborg Katedralskole.Cand. Phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universiteti 1992med speciale i russisk rock(Den russiske rocks historie, AU 1992).Far til seks børn i alderen 0-25 år. Vært på over 250 tv-programmer, herunder Sigurds Bjørnetime, Sigurds Ulvetime, Sigurd & Symfoniorkesteret, Sigurd & Operaen og Rod i Historien, som introducerer klassisk musik, jazz, opera og Danmarkshistorie for børn og voksne.

Producerede 40 film om Danmarks historie i samarbejde med Nationalmuseet i 2016.

Har udgivet 37 formidlende bogværker, bl.a.: Sigurd fortæller Bibelhistorier, Sigurd fortæller om de nordiske guder, Sigurd fortæller om de græske guder, Sigurds ABC, Sigurds Verdensatlas, Sigurd fortæller om Luther, Sigurd fortæller om Kongerækken, Sigurds Danmarkshistorie-og i 2018 Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr. Sigurd Barretts bøger om bibelhistorier, kongerækken og Danmarkshistorien er til dato solgt i mere end 300.000 eksemplarer, og hans film, sange og fortællinger om Danmark og dansk kulturbruges i undervisning og til formidling landet over. Han har udgivet 31cd’er og 18dvd’er, bl.a. med musikformidling til børn. Har desuden optrådt i 17 lande, bl.a. Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Rusland, Island, Brasilien, Argentina og Kina. Officiel H. C. Andersen-ambassadør 2005.

BOOK SIGURD